Friday, May 27, 2011

Love ;)

Good evening youngster ;)

Say hello to 27 May 2011 :D


Ten months Hunny, if loving you is a sin, let me take the guilt.
10 bulan I da kawan dengan Hunny, gaduh - sayang - baik - gaduh - sayang - baik. Macam macam perangai I kan ? Alhamdulila, Hunny boleh bertahan dengan I. Hunny, I cuba perbaiki silap salah I okay ? Awak baik dengan saya, saya sayang awak. Ta akan lepas kan monoq kita. Thank you for everything Hunny. Lebiu busuk :D

Please forgive me, and I can't stop loving you :*

Psst : Kepada Nana sayang ; Happy 1 year and 1 month with Hafiz :D
Lovesq,

Tuesday, May 24, 2011

Boys :)

Short notes. 
From a MAN to another MAN.

 Kalau kita suka/sayangkan sesorg, jangan segan ucapkan sayang. Jangan biar lepas. Nanti menyesal tak sudah. Lagi2 lelaki, kita memang tak suka dikongkong. Tapi selalu ingat perempuan tak suka dibiarkan sahaja. Walaupun diorg tak ckp, perempuan ni sebenarnya lebih suka bila ada org yang control dia. Mungkin rasa dilindungi. Rasa ada yang ambil berat. Ikatlah dengan satu ikatan, kekasih, tunang, isteri. Jangan pernah malu untuk beritahu dunia, gadis tu milik kita. Kalau benar gadis tu ikhlas, dia pasti gembira bila kita dengan bangga katakan dia milik kita.



Fully from :http://www.facebook.com/notes/afizul-alif-muhd/sayang-bukan-rahsia/214963355200013.
Psst : Tekan link if nak baca full story.

Lovesq,

Saturday, May 21, 2011

I just want you to know.


Kenapa you cakap I mula bosan dengan you ? 
Why ? I tak bosan pun dengan you. Tak pernah lagi. Belum lagi.


I sayang you, I tak nak hilang you. I tak nak those sweet memories just came down and pass by only without stopping by. 

Hunny. Maybe sebab I rindu u sangat sangat. You tau kan now dah cam busy sangat sangat. Keluar pun jarang.

I takut hilang u. Seriously itu yang paling I takut. I takut you bosan dengan i. I takut u fedup dengan perangai i. I takut. I nak tau kalau I ada buat silap dalam hubungan ni ? I tak nak hilang u. Walaupun untuk seketika. Even just for 1 day. I tak tahan tak cakap dengan u sebab I buat salah. I risau u. You are unpredictable. You boleh buat macam macam, di luar jangkaan i. I risau apa apa jadi kat u.

Ingat tak dulu, kalau weekend je or weekdays mesti pegi klcc and talk about our relationship. I rindu semua tu. I rindu boyfriend i. I bukan boleh jumpa you selalu. I bukan boleh open cakap dengan u. So I menulis. Which I tau u memang malas nak baca. Tapi please baca. I tak suka tidur dengan perasaan serba salah. I tak suka tidur tak dengar suara u. You selalu ada dengan i. Bila you tak da I lost. I need you hunny. Sangat sangat. Tak kira bila pun. I tau I manja, I mengada semua. I tau. 

Hunny, I nak tanya. You nak I jadi perempuan yang macam mana ? 

I tau untuk you jaga I memang susah, I tak mintak banyak. I Cuma nak u ada. I tak nak terkeluar dari hidup u. you are my everything hunny. You hidup i. without you I tak tau la macam mana hidup i. 

Hunny dah promise, you takan tinggalkan i. I minta maaf sayang.
I just nak you tau yang you really mean a lot in my life. I tak sedia untuk hidup tanpa you. Even untuk 1 @ 2 hari. 

Muhammad Nur Hakim Ismail, you sorang je dalam hidup i. Ingat tu. It will never change. I tak kan pernah berhenti menyayangi diri you. I minta maaf banyak banyak kalau I tersalah kata, tersilap langkah, betulkan I kalau I silap.

Hunny, I cuba faham you. I tried so hard. I swear. Rehat cukup cukup k sayang. I minta maaf sekali lagi. I tak ganggu. I sayang you Hakim Ismail. :*

I love you Muhammad Nur Hakim Ismail.

*I pun tak tau kenapa lately ni I terasa kehilangan you. I tak tau kenapa I tulis benda yang sedih sedih ni. I tak tau kenapa I nangis sekarang ni. 
Lovesq,

Friday, May 20, 2011

Song of the day,


Don't stop the party baby ;)

Psst : The only song yang boleh buat I tak menangis.
Lovesq,

Thursday, May 19, 2011

AJ's wisuda :)

Greetings you all :D

Today's post. 
Urm, bangun pukul 5 pagi (O.O) *sumpah mengantuk. Mandi, get ready for aj's graduation. Tolong dia siap siap lagi, 6.20 AM keluar ruma. Ayah pecut 120 km. Padahal tak da la lambat sangat. Saja merembat jalan. On the way pegi Shah Alam at that time pun da a bit jam. So sampai je sana, naik dekat dewan convocation. I kena duduk dekat laman luar, cause parents je yang duduk dekat dalam. Omegod. The longest 5 hours yang pernah I rasa. 5 hours duduk, tak makan, tak pegi toilet, tak minum, tidur lewat malam semalam. Aduhh, muka kusut je. Panas pulak tu. Errr, tak pe la. For Aj kan ? Yeayyyy, Atiqah Jafar da graduate :D


After ceremony convocation da habis, apa lagi. Picture time, cam whoring semuanya. That time, woww panas teriknya dengan 2 bag dekat tangan, heels 3 inches. Hahah, rasa nak bersila je. Sakit kaki, semua ada. Jadi inang Aj kan ? Follow je la dia kemana je dia nak pegi. Turn out the picture alhamdulilah ok. Cause camera punya condition pun very poor. So kena handle with care katanya. :)

After finish semua tu, I, my parents and Aj like gila lapar. Went to SACC Mall. Makan dekat Noodles Station. With Azfar's family. It's a wonderful lunch together. Ended at 2.30 PM. Memang letih, then 1 hour baru sampai rumah. Letih dia yeeerr, muka semua macam kambing je. Heheh, tengok cermin baru la realize make up da cair -.-' Buruknyaaa. Haha, sampai ruma terus tidur. 

Bangun bangun je kena pick up Diba dekat Setiawangsa, went out to buy dinner dekat Kfc, and Pizza Hut *yeah makan besar for Aj :D. Tembung dengan budak budak account, diaorang celebrate our lecturer. Miss farah nak berhenti da :( Alooo. Miss thank you for giving me A for my English, which is very hard for you to give it to your students. Balik ruma makan, and now writing this post. After this, I'm going out again, to pick up Diba at Setiawangsa, Mia at Shamelin. Send them back home, and I'm going out again with Aj. Lepak Mcd pulak :D

Psssst : Hunny, every minute of my life made me miss you effing much. I love you sayang :*
Lovesq,

Wednesday, May 18, 2011

Bring back,

Hello youngster :)

Bring back memories ? 


Me and him, our first fight together, when you fought with your bf it can be very funny, sad and happy at the same time. Cause on that moment all of those question marks popped up an answer, perfect and unexpected answer from your partner.

First fight ? Cause I have made the stupidest mistake ever. I'm so stupid, for tend to hurt him. Hunny, I harap you tak lupa the very first time we gaduh. Cause it bring TOO much memories, that time we're apart, hunny dekat Lenggeng. I pulak kat KL. Imagine love sickness, and missing-ness sickness at that time ? Oh myy, I can die. 

Heheh, dramatic kan ? Well, qie kan ? Nak tau mana jumpa all this conversation. Well, facebook kan ada this new system where all of your IM goes to your personal message on facebook. Dah tau lama da. Just baru tergerak hati nak baca, oh my god. I really miss that moment, you make me miss you so damn much. Kenapa la aku pegi baca ? 

With you're not here around, dengan esok I tak pegi class. Everything reminds me MUCH of you. Twitter pun penuh dengan nama awak Hunny. Grrr, I have gone mad, mad I tell you :( maybe because I miss you very much. I can't be an inch apart from you kan ? What am I without you Hunny ? I takut I collapse bila Hunny tak da dengan I. Cause I da terasa sunyi bila you tak da :(. Really make me wanna cry, cry baby. Hunny, sayang miss you so much. Tsktsktsk. Mana la awak hilang Hunny ? Kenapa tak online ? I boring, esok tak jumpa. Grrr. Sedih. Hmmmmm.

I love you Muhammad Nur Hakim Bin Ismail. See you when I miss you. *probably in few seconds more. :(
Lovesq,

Monday, May 16, 2011

Maafkan qie,

Before qie tidur, qie nak mintak maaf sangat sangat for today, if qie tak cakap dengan you guys. Mood tak da, tak larat. Semua bercampur baur :(.

Maafkan qie okay ? Qie tak marah you all. Cuma tak da mood. Jangan fikir bukan bukan tau ? 
Time class pulak qie focus je kat lecturer. Malas nak bercakap sangat. Qie mintak maaf yee. Jangan terasa hati :(. Saya ikhlas :D
Lovesq,

Blues.

Hey yaaaa, :)

Monday blues ? I hate Monday's. Do you ? It suck badly cause I have classes until 6.30 PM.
#whataFish,
Tell me about it, since I woke up this morning I couldn't stop swearing.
My body is so damn sore, I can't sit up straight, I didn't eat since morning, my feet hurts like tut.
I'm very sleepy in Information System class. Tak boleh focus after 1 hour and 30 minutes in the class. Class da la sejuk, dengan mata kembang :(. Lari mood nak belajar. I tried to understand it, tapi I da tak boleh. Sangat tak larat.

Being tired is my biggest distraction when I'm in class.

Nothing happened today, except Iddy didn't come to class. She got migraine, get well soon.
We decide our group for Cyberpreneurship. We had our second assignment on Information System. I enjoyed Miss Shamini's class. She is so nice. I love her. Ehem ehem, lupa pulak. Happy teacher's day Miss :D.

Got out from my last class at 6.45 PM, the sky look like it gonna cry in any minute, I wait for Hakim. Suddenly sky started to cry, heavily. Best mandi hujan. -.-' basah lencun, banjir Olan and Malindo. Seronok naik motor hujan. First time :D :D.

I'm off to bed now. See you when I miss you :)

Psssst : Happy Wesak day.
Lovesq,

Sunday, May 15, 2011

Boyfriend.

Hi sayang ? 

:)
First of all. I just wanted to tell you how much I thank you for ALWAYS being there for me. In anyway, you always been there for me. For good and bad things that ever happened to me, I know you want the best from and for me. I tau kalau Hunny tak bagi buat tu mesti Hunny just tak nak I menyesal.

After what happened just now, I tak boleh nak fikir. I terus call you, I need you. I need you to listen and support me. #CUKUP itu sahaja. Maybe I tak akan jumpa jalan penyelesaian. Tapi I cuma nak you ada dengan I, to be here with me and just listen. I tau you tak boleh advice I banyak sangat pasal benda ni. 
Tadi pun, you cuma nak I tidur and get over it. Hunny, I tried. But tears won't stop falling. It really torn me apart. I couldn't stop crying. I'm tired. I just want a hug, from anyone. I mean someone who really close to me. Maybe I need you the most. I miss your hug. :D
I cuma dengar cakap you je sayang sekarang ni. Lead me, cause I lost my direction on controlling my own steering. I need you to tell me what to do Hunny.


Glad and thankful that you have always been there for me. I owe Hunny BIG TIME. I don't want to lose you Hunny, I love you so much Hunny :)
Lovesq,

Torn Apart.

Cukup terluka. 


How could you ? This is how you treat me. This is how you repay me ? I'm not asking for anything.

This is how you try to teach them ? What you did was so unacceptable. I couldn't breath and can't stop thinking about it. Maybe I over think about this, maybe. Just maybe, but the way you talked to me. I am very disappointed. Was so hurted. I never imagine, in a million years that you would say something like that to me.

I try to be strong, I really did. It effect me big time. I couldn't stop crying. One question popped in my head. "WHY ?". Kenapa ? Memang I marah, memang I sakit, tapi tak salah kan ? Kenapa perlu cakap macam tu sekali ? I tak faham. I tak habis fikir semua ni.

I tak boleh nak cakap banyak sangat, cause you're matter the most in my life. You meant so much in me. It just hurt me for TOO much. It really torn me apart. How could you ? :'(



Cakap banyak pun tak guna, you've said it. I akan simpan tu dalam kepala I, dalam hati I. If you want that to happens, keep on praying, insyallah one day you will get it. Amin.












Lovesq,

Tired,

Greeting peep's.



Good to be here, I praised Allah I'm still alive. Alhamdulilah.
How are you my dear friendly reader ? Hope you are all good, safe and sound :)

Well, as for me. I just got back from Pahang. Kg Cempaka, Lanchang if I'm not mistaken. Spent half of my days there with my friends, lecturer, juniors, and of course with my lovingly boyfriend. :D. Tired but happy. At least it last on for few hours together with them.

We volunteered to help one family a single mother who also is one of my classmate. It's her family.
I woke up kinda late this morning, 5.25 AM. It's kinda late cause I was supposed to be at college at 6.00 AM. Heheh, biasa la kalau da lewat. Mandi macam kilat !
Arrived at college at 5.45 AM. -.-' cepat gila kan ? TAPI, biasa la. Janji melayu. Baru ada 6 orang include me. Haish, semua tak sampai lagi. Organizer pun sama je. We waited for few minutes, then they came dengan muka macam kambing busuk, hehe. Biasa la orang lambat. Bus from MMU came, jump in fast. I sat, gossip, read my book "One night stand" reach climax of the story already. :D. Kinda ignored Hakim at first, cause he won't talk to me. Sebenarnya merajuk, hehe. Qie sorry Hunny. Love you.

Arrived Kampung Cempaka, Pahang at 8. 45 AM. Briefing by TM's. Later we had our breakfast and after we had our breakfast we started to helped around. I helped on washed the dishes, cooking, paint few walls. Even it's not that perfect, but at least I tried to help. It was my very first time doing things like this. "Gotong Royong at Kampung", memang orang KL. I tak da rumah kampung, so seriously this is like my first time tolong tolong macam ni, ramai ramai :D. There's more coming up after this, this kind of event. Thanks to Telekom Malaysia, Multimedia College for giving me this opportunity.

Thank you so much. God bless you. Amin. 
Ya Allah, pelihara hamba mu ya allah. Jauhkan mereka dari segala kemungkaran. Insyallah. Amin.

Adding : Sebagai sampingan, terima kasih kerana belanja kami semua. Masuk Kuala Gandah Elephant Sanctuary,.
Lovesq,

Saturday, May 14, 2011

Favorite

Greetings folks :)

Someone asked me, dalam banyak banyak novel, which novel are my favorite ?


Easy bezy, it's one night stand by Julie Cohen. Yess, Julie Cohen wrote for Little Black Dress production.
I am surely in loved with her. 
Lovesq,

Patience-city

Sangat bersabar.


Patience ? Sad ? Angry ? Disappointed ? or Crying ?
I know, I couldn't do anything cause things happened. There's nothing I can do to hit rewind and act like nothing happened. Hmmm. You know what bothers me the most that, 
I'm not allowed to get mad ?

Of all the things that happened. I kena sabar je, memang la kena sabar tapi I'm not allowed to say anything sebab nak kena jaga hati orang, nak jaga tatacara and bahasa I. Biar je I yang sakit, tapi nak tengok you happy. I pun memang happy kena macam ni. Safe some respect. I pun manusia. Kalau I sedih pun bukan you kisah, bukan boleh buat apa pun, da sedih. Nangis je lah. Da nangis sudah, you think I get over it ? You are so wrong. I am so sorry. I simpan dendam. Memang la sedih boleh happy, nangis boleh gembira, later. Tapi hormat la orang. 
There so many things yang I nak cakap, tapi tak boleh cakap lebih lebih. Nanti orang kata I cari publisiti murahan tulis macam ni. So, just nak bagitau you je. Jaga apa yang you cakap, apa yang you buat. Jangan buat benda yang you tak jangka I boleh buat. You never know what I'm capable of. 
Psst : Buat la ikut suka you, asal you happy. But bear the consequences la. :)

Till then, see you soon.
Lovesq,

Kids,


Kids these days. Grrr. 



Take a look at this video up here. Awwwww, it's very cute yet it's not good to have little babies doing those thing aite ?
Lovesq,

Dayyumn,

How cool is that ?


Rainbow French Twist Hair. 
I loveeee <3
Lovesq,

Hello :)

Hello beautiful people :)


I haven't been here for quite a long time aite ?

I'm sorry, I been busy with things around here. Class da start, on wednesday. Glad to see my classmates. I didn't perform well on my final last semester. Hope to do so this semester. It's my fourth semester. 
I apologize to my iddy, hafiz and angah sebab selalu tak da dengan you guys. I am so sorry. Forgive my words and my attitude babes. 

Psst : I will be writing more, soon. Xx
Lovesq,

Wednesday, May 4, 2011

1 jam setengah,

Hello gorgeous people :)

How are youu tonight ? Ohhh, I'm doing good, just a bit tired. Esok hari explorace :D, qie jadi facilitator, jaga checkpoint for orientation new students. Wanna have fun dulu before daftar semester 4 next monday :D
Gonna tuck in soon. I'm a bit off today, I don't know why :(

Erm, actually qie just nak cakap sikit je tak banyak. Just for Hakim Ismail.


Hunny, hello ? Miss me ? I know you do :) Cause I do too. 
Qie tau semalam hunny ada tanya qie "okay ke tak" semalam kan ? Ye ye, qie memang tak okay semalam, qie nangis lencun selama 1 jam setengah. Right after hunny call qie. Tau tak ? Qie tengok hunny macam relax je, tetiba qie pulak yang melalak. Qie yang nangis 1 jam setengah. Hehe, hunny qie sorry. Qie memang macam ni kan, awak kenal qie kan ? Qie memang cepat terasa kan, semua tu hunny tau. Tapi, qie respect hunny, tak kira apa pun yang jadi kat hunny, hunny kuat hadapi tu semua. Macam mana awak hadapi tu semua hunny ?

Hunny, qie tak boleh tengok awak sedih, and awak stress. Qie tak boleh ! Qie tak sampai hati. Qie mesti terikut, qie mesti nangis. Macam magnet, perasaan qie dengan hunny macam sama je. Perasan tu, macam hunny hidup dalam diri qie. Kalau awak sedih, qie pun terikut. Sebenarnya awak da memang jadi separuh dari hidup qie. Sebab tu kot qie terbawa bawa. Hmmm.
Hunny, qie tak sangup nak tengok hunny sedih, qie cuba okay hunny. Qie cuba tolong hunny, CUBA tapi hunny kena janji dengan qie satu benda. Hunny kena bagi qie tolong hunny,  hunny jangan degil. Qie tak suka and tak nak dengar ayat "tapela" . Simpan je ayat tu, qie tanak dengar. Qie cuma mintak satu je, tolong dengar cakap qie, qie merayu kat hunny. I love you hunny, I really do. Kalau hunny sedih, qie pun sama akan sedih. Qie cuba buat yang terbaik untuk hunny okay ? Trust me, please ;). Qie tetap sayang hunny. Tak kira apa pun yang jadi, susah senang kita sama sama kan ? Awak da janji dengan qie. 
I love you more than anything in this world sayang.

Pssst : Kita susah senang sama sama okay ? Kita da janji dulu. 
Lovesq,

Tuesday, May 3, 2011

Cuma Hunny,


Aku cuma ingin jadi terbaik untukmu 

To Muhammad Nur Hakim Bin Ismail. 

Dear Hunny, qie mintak maaf kalau qie ni susah sikit nak faham hunny. Mungkin sebab kita berbeza. Tapi tak salah kan mencuba. Hunny, qie tau qie banyak buat salah dengan hunny. Qie sepuluh juta kali mintak maaf dengan hunny. Qie ikhlas tau. Mungkin apa yang qie buat tu salah pada mata hunny. Qie tak mungkin nampak semua salah qie, harap hunny tolong betulkan qie. Hunny da promise takan tinggalkan qie kan, hunny da promise sumpah semua. After baca post bawah ni, slowly qie boleh faham hunny. Maybe betul apa yang tertulis dekat bawah ni, mungkin hunny rasa macam ni jugak. Hunny, qie akan cuba perbaiki silap qie pada hunny. Insyallah. Qie perlukan hunny untuk buat semua tu. Tauu ? Hunny, qie tau hunny bukan orang pertama dalam hidup qie, tapi qie harap hunny akan jadi orang yang terakhir dalam hidup qie. Qie sayang hunny. Hunny, qie tak perfect. Not even closer tu perfect. Tapi insyallah qie cuba. Cuba untuk jadi perfect. Tapi hunny kena tolong qie okay ? Qie sayang sangat kat hunny. I love you so much hunny. Takan ada sesiapa yang boleh ganti tempat hunny, i janji. 

Nanite sayangku,
Lovesq,

50 fakta menarik tentang LELAKI


Tontonan untuk wanita :)

Notes pendek untuk Muhammad Nur Hakim Ismail <3

1. Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Walau mereka egois, keras, dan kuat, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya).

4. Jika dia mengatakan “Ya, memang aku tidak memahami kamu,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain).

5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

6. “Awak sedang buat apa?” atau “Dah makan belum?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telepon. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai Anda, dia akan menerima Anda apa adanya. Tak peduli Anda gemuk, hitam atau berjerawat. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk, tetapi mereka tulus mencintai Anda).

8. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).

9. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda).

10. Lelaki tidak suka jika Anda bercerita tentang bekas kekasih anda. (Walau kadang-kadang dia suka cerita tentang bekas kekasihnya kepada Anda, tapi dia sangat cemburu jika dia mendengar kisah bekas kekasih Anda)

11. Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.

12. Lelaki ingin bercerita semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (Untuk itu, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk bercerita kepada anda).

13. Sesekali, lelaki menangis. (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa juga memiliki rasa sedih, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya).

14. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk tuhan yang mudah marah.

15. Lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.

16. Lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya. (Inilah yang membuat mereka gagal menelepon Anda setelah berpisah, dan kemudian akhirnya menyerah kerana Anda memberikan respon yang negatif).

17. Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan 
 lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).

18. Jangan pernah berkata padanya, “Mmhh.......lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).

19. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya. (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda).

20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda.

21. Jika lelaki ragu-ragu dan terlihat berpikir keras ketika Anda menyatakan pendapat atau meminta mereka melakukan sesuatu, artinya mereka tidak mahu melakukannya. (Kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. Tapi percayalah, mereka sangat menderita dan merasa terkongkong).

22. Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “Akan aku cuba lagi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).

23. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. Mereka makhluk yang cerdas, tetapi terkadang susah bagi mereka untuk memahami Anda. (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).

24. Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, mengapa seseorang boleh menyukai sesama jenisnya. Dan terkadang mereka malah takut dan cenderung putus kawan dengan mereka yang berhubungan dengan sesama jenis).

25. Lelaki sangat menyayangi ibunya.

26. Lelaki akan menyimpan sebahagian wangnya hanya untuk membeli hadiah kecil untuk Anda.

27. Lelaki sering berfikir tentang wanita yang mungkin menyukai mereka,(tetapi bukan berarti mereka menyukai wanita itu).

28. Anda tidak akan pernah boleh memahami lelaki, kecuali Anda menyediakan waktu untuk mendengar keluh kesah mereka dan bukan melulu bercerita tentang diri Anda.

29. Jika seorang lelaki dengan sungguh-sungguh mengatakan, Anda adalah satu-satunya orang yang dicintainya, percayalah, perkataannya tulus dari dalam hati.

30. Bukan lelaki saja yang gemar bergosip,ketika bersama kawan lelakinya, mereka juga selalu bergosip.

31. Wanita, adalah kelemahan setiap lelaki. (Mereka tidak akan tahan melihat air mata jatuh dari mata Anda. Mereka juga tidak suka melihat Anda bersedih).

32. Tak seperti wanita, lelaki lebih jujur dan terbuka tentang diri mereka. Mereka lebih menerima kekurangan apa adanya.

33. Boleh saja membuat lelaki penasaran pada Anda, tetapi jika digantung terlalu lama, mereka juga boleh bosan dan jenuh.

34. Percaya atau tidak, lelaki adalah juri yang adil dan baik.

35. Walau kadang-kadang mereka kelihatan selekeh, tetapi pada dasarnya lelaki suka kebersihan,bau wangi, dan keindahan.

36. Lelaki lebih suka pada wanita yang menghargai dirinya apa adanya.

37. Lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat, sekaligus kekasih baginya.

38. Jika ada seorang lelaki yang menceritakan masalahnya, Anda cukup mendengarkannya. Jangan beri nasihat atau menyalahkan dirinya.

39. Jika ada seorang lelaki menyukai Anda, lihat lebih jauh ke dalam matanya. (Mata adalah jendela hati, dan ia tak pernah menipu).

40. Lelaki selalu memiliki cara untuk menghindarkan Anda dari lelaki lain. (Salah satunya dengan menolak diajak jalan-jalan ke shopping mall).

41. Lelaki lebih menyukai wanita yang cerdas,dibanding wanita yang hanya tahu tentang make up dan mini skirt.

42. Lelaki adalah makhluk yang sok pandai, mereka malu bertanya kepada wanita apa yang diinginkan.Hasilnya,kebanyakan tekaan mereka seringkali meleset.

43. Ketika lelaki menginginkan sesuatu, mereka akan membayangkannya. Tetapi mereka tidak mahu terlibat terlalu jauh. Mereka lebih cenderung memendam dalam-dalam keinginan mereka jika tahu keinginan itu susah diwujudkan.

44. Lelaki adalah makhluk yang payah dalam soal rahasia. Mereka hampir tidak boleh menyimpan rahasia dengan baik.

45. Terkadang, lelaki terlalu banyak berpikiran negatif berbanding positif.

46. Fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yang tidak mungkin dibatasi. (Sekalipun mereka telah memiliki pasangan dan keluarga).

47. Tinggi badan mungkin bukan masalah yang terlalu penting bagi lelaki, tetapi mereka cukup peduli pada berat badan (wanita khususnya, termasuk Anda).

48. Jika lelaki mulai serius dengan hubungannya, maka mereka akan menjadi makhluk yang super aktif. (Inilah mengapa dia selalu berusaha menjemput dan menghantar Anda, serta selalu memeriksa inbox message di dalam handphone Anda)

49. Jika Anda tahu bagaimana menaklukkan lelaki Anda, mereka tidak akan pernah boleh jauh dari Anda.

50. Bagi lelaki, melupakan seseorang memerlukan waktu yang lebih lama dari seumur hidup
Nanite sayangku :)
Lovesq,